Protezarea

Vă oferim o gamă largă de soluții, inclusiv protezarea mobilă și fixă. Recâștigați funcționalitatea, estetica și confortul sufletesc, alegând clinica noastră. Aici, în Clinica Dentară Cviadent, calitatea serviciilor este o prioritate absolută.

Stomatologia ortopedică este o ramură a stomatologiei, care se ocupă de diagnosticarea şi tratamentul disfuncţiilor sistemului stomatologic.

Protezarea este o metodă de restaurare a dinţilor, menţinerea şi redarea esteticii faciale precum și a zâmbetului, calități ce contribuie la o mai bună integrare în societate și la îmbunătățirea calitații vieții.

Există diverse metode de protezare cum ar fi :

  • protezarea pe implanţi;
  • protezarea pe dinţi stâlpi;
  • protezele mobile.

Protezarea pe implanţi este una dintre cele mai inovative tehnologii, care permite înlocuirea dintelui lipsă şi redarea aspectului dorit de către pacient întrun scurt timp. In cazul protezării pe implant nu au de suferit alţi dinţi din cavitatea bucală, nefind necesară șlefuirea dinţilor vecini şi antrenarea acestora în restabilirea dintelui lipsă

Se realizează din materiale de ultima generaţie cum ar fi coroanele din metalo-ceramică, integral din ceramică sau din zirconiu, astfel coroana dentară are un aspect identic cu cel al dintelui natural.

Protezarea pe dinţi stâlpi se efectuează prin prepararea în prealabil a dintelui/dinţilor, care urmeaza sa fie acoperiţi cu coroniţe sau punţi dentare. Aceasta metodă se aplică atunci când dintele are o distrucţie majoră şi pereţii acestuia nu au rezistenţă suficientă sau atunci când obturaţia dentară s-ar putea fractura la presiune mai mare. In cazul punţilor dentare se prepară și dinţii vecini dintelui lipsa pentru a putea fixa lucrarea protetică.

Coroniţele dentare sau punţile sunt create din acelaşi material ca şi în cazul protezării pe implanturi (metalo-ceramică, integral ceramică, zirconiu).
Protezele mobile se utilizează în cazul lipsei totale sau parţiale de dinţi. Protezele dentare vă pot readuce încrederea în sine, aspectul estetic, funcția masticatorie și fonetică.

Specialiștii noștri

Caldarari Stanislav

Chirurg oro-maxilo-facial

Chirurg maxilo-facial specializat în implantologia dentară clasică și complexă (inclusiv implanturi zigomatice, pterigoide și subperiostale), extracții și reconstrucția completă a arcadei dentare.

Chiriac Alexandra

Medic terapeut

Medic stomatolog specializat în terapia estetică, pediatrică și ortodonție..

Crigan Dumitrița

Terapeut dentar

Sunt un terapeut dentar specializat în stomatologie estetică, restaurări și igienă orală.

Stepanenco Irina

Medic Chirurg