Protezarea

Vă oferim o gamă largă de soluții, inclusiv protezarea mobilă și fixă. Recâștigați funcționalitatea, estetica și confortul natural alegând clinica noastră, unde calitatea serviciilor noastre este o prioritate absolută.

Stomatologia ortopedică este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea şi tratamentul disfuncţiilor sistemului stomatologic.

Protezarea este o metoda de restaurare a dinţilor, menţinerea şi redarea esteticii faciale cât și a zâmbetului, ce contribuie la o mai bună integrare în societate și la îmbunătățirea calitații vieții.

Există diverse metode de protezare cum ar fi :

  • protezare pe implanţi ;
  • protezarea pe dinţi stâlpi ;
  • protezele mobile.

Protezarea pe implanţi este una din cele mai inovative tehnologii care permite inlocuirea dintelui lipsă şi redarea aspectului dorit de către pacient în scurt timp. In cazul protezării pe implant nu au de suferit alţi dinţi din cavitatea bucală, nefind necesară slefuirea dinţilor vecini şi antrenarea acestora în restabilirea dintelui lipsă

Se realizează din materiale de ultima generaţie cum ar fi coroanele din metalo-ceramică, ceramica integral sau din zirconiu, astfel coroana dentară are un aspect identic cu cel al dintelui natural.

Protezarea pe dinţi stâlpi se efectuează prin prepararea în prealabil a dintelui/dinţilor care urmeaza sa fie acoperiţi cu coroniţe sau punţi dentare. Aceasta metodă se aplică atunci când dintele are o distrucţie majoră şi pereţii acestuia nu au rezistenţă  suficientă, sau atunci când obturaţia dentară este foarte masivă şi s-ar putea fractura la presiune mai mare. In cazul punţilor dentare se prepara dinţii vecini dintelui lipsa pentru a putea fixa lucrarea protetică.

Coroniţele dentare sau punţile sunt create din acelaşi material ca şi în cazul protezării pe implanturi (metalo-ceramică, integral ceramică, zirconiu).

Protezele mobile se utilizează în cazul lipsei totale sau parţiale de dinţi. Protezele dentare vă pot readuce încrederea în sine, aspectul estetic, funția masticatorie și fonetică.

Specialiștii noștri

Caldarari Stanislav

Chirurg oral

Chirurg maxilo-facial specializat în implantologia dentară clasică și complexă (inclusiv implanturi zigomatice, pterigoide și subperiostale), extracții și reconstrucția completă a arcadei dentare.

Chiriac Alexandra

Terapeut dentar

Stomatolog medical specializat în ortodonție, stomatologie pediatrică și stomatologie estetică.

Crigan Dumitrița

Terapeut dentar

Sunt un terapeut dentar specializat în stomatologie estetică, restaurări și igienă orală.

Stepanenco Irina

Medic Chirurg