Tehnologiile utilizate în clinica stomatologică CviaDent

În clinica noastră stomatologică, ne străduim în mod constant să utilizăm cele mai moderne și avansate tehnologii pentru a oferi pacienților un tratament de înaltă calitate. Vă vom vorbi doar de câteva dintre materialele și tehnologiile pe care le utilizăm în practică:

Radiografia digitală: Utilizăm tehnologia radiografică digitală, care reprezintă un sistem de radiografie digitală. Aceasta ne permite, cu o expunere redusă la radiații, să obținem imagini radiografice detaliate și clare. Astfel obținem un diagnostic mai precis pentru o planificare și implementare eficientă a tratamentului.

Avantajele radiografiei digitale:

 • Vizualizarea și analiza instantanee a imaginilor
 • Reducerea radiațiilor pentru pacienți și personal
 • Claritate și un grad sporit de detalizare a imaginii
 • Capacitatea de a stoca și transmite datele în mod electronic

Materialele de umplutură Dentsply Ceram-X și Esthet-X: Utilizăm materiale speciale de înaltă calitate de umplutură (a pune o plombă) de la renumita companie americană Dentsply. Ceram-X și Esthet-X, care oferă o estetică  și durabilitate excelentă. Acestea asigură umplerea fiabilă a cavităților după îndepărtarea cariei și restabilesc aspectul natural al dinților.

Cimenturile de sticlă de ionomer Fuji: Utilizăm cimenturi de sticlă de ionomer de la compania japoneză Fuji. Acest produs este cunoscut pentru rezistența la uzură și este utilizat pe scară largă pentru umplerea și cimentarea structurilor dentare.  Materialele date au o aderență excelentă la țesuturi și pot elibera fluorură, promovând protecția împotriva cariilor dentare.

Materialele de umplutură (plombele) pentru canalele radiculare AH Plus (Dentsply): Utilizăm materiale de înaltă calitate pentru umplerea canalelor radiculare, cum ar fi AH Plus (Dentsply). AH Plus este un ciment pe bază de epoxy, cu proprietăți superioare de aderență și etanșare. Asigură umplerea fiabilă a canalelor radiculare, previne reinfecția și menține sănătatea dentară pe termen lung.

Avantajele utilizării materialelor de înaltă calitate:

Rezistență și Durabilitate: Materialele de înaltă calitate asigură o restaurare și umplere fiabilă a dinților și de durată. Ele își păstrează proprietățile pe o perioadă lungă de timp, prevenind probleme recurente și asigurând stabilitate pe termen lung.

Estetică Naturală: Înțelegem importanța de a păstra aspectul natural al dinților. Materialele, pe care le utilizăm pentru plombe, au o estetică excelentă, asemănătoare culorii și structurii naturale a dinților. Acest lucru ne permite să obținem  rezultatul scontat.

Securitate și Confort: Materialele pe care le aplicăm sunt supuse unui control riguros al calității și corespund standardele medicale. Ele sunt comode în  utilizare și minimizează riscul reacțiilor alergice sau altor efecte secundare neplăcute. În plus, procedurile necesare sunt efectuate în așa mod ca să asigure confortul și lipsa durerii pentru pacienți.

În clinica noastră ne străduim  să utilizăm cele mai avansate proceduri și materiale de cea mai înaltă calitate pentru a oferi pacienților  rezultate optime ale tratamentului.

De asemenea, utilizăm:

Sistem de ventilație specială

În clinica noastră, dispunem de un sistem special de ventilație, care asigură un flux constant de aer proaspăt și o eliminarea eficientă a aerului contaminat din încăperile de tratament. Acest sistem este conceput special pentru clinici dentare, pentru a minimiza riscul de transmitere a infecțiilor și a oferi un mediu curat și sigur atât pacienților, cât și personalului.

Tehnologia sistemului de ventilație include utilizarea de filtre cu eficiență ridicată, care captează microorganismele și alergenii, asigurând sterialitatea aerului în clinică. Există, de asemenea, sisteme speciale de dezinfecție cu  raze ultraviolete și sisteme de purificare a aerului pentru eliminarea mirosurilor și substanțelor chimice.

Clínica noastră își propune să ofere pacienților o atmosferă confortabilă și sigură, iar sistemul special de ventilație are un rol important în atingerea acestui scop. Garantăm, că aerul din încăperile noastre de tratament este mereu proaspăt și curat, creând pacienților o atmosferă calmă  și de încredere în timpul  lor la dentist.

Cofferdam

Tehnologia cu Baraj de Cauz (Rubber Dam), cunoscută și sub denumirea de tehnica Kofferdam, reprezintă un detaliu important în stomatologia modernă. Aceasta implică utilizarea unei foi subțiri de cauciuc pentru izolarea dinților și a țesuturilor în timpul procedurilor stomatologice. Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le știți despre tehnologia cu Baraj de Cauz:

 1. Izolare și protecție: Barajul de Cauz creează o barieră fizică între zona de lucru (dinți și gingii) și țesuturile adiacente din cavitatea orală.
 2. Confort și siguranță: Barajul de Cauz oferă confort pacientului prin prevenirea iutilizării instrumentelor și materialelor în cavitatea orală.
 3. Îmbunătățirea calității lucrării: Izolarea dinților cu Barajul de Cauz permite medicului stomatolog o vizibilitate și accesibilitate mai bună pentru a lucra pe dinții specifici.

Noi înțelegem că siguranța, confortul și calitatea tratamentului sunt prioritățile de bază pentru pacienții noștri. De aceea, ne străduim să le propunem tehnologii și materiale avansate, care să maximizeze eficiența și rezultatele tratamentului. Tehnologia cu Baraj de Cauz este una dintre numeroasele tehnici, pe care le utilizăm pentru a asigura satisfacția deplină și sănătatea orală pe termen lung a pacienților noștri.

Pro Root MTA

Tehnologia Pro Root MTA (Aggregate Mineral Trioxid) este una dintre dezvoltările avansate în domeniul stomatologiei, utilizată în tratamentul endodontic. Pro Root MTA este un material biocompatibil, care posedă o serie de proprietăți și avantaje unice. Iată câteva aspecte importante, pe care merită să le știți, despre tehnologia Pro Root MTA:

 1. Obturația canalului radicular: Pro Root MTA este pe larg utilizat în tratamentul endodontic pentru obturarea canalului radicular. Acest material oferă o etanșeitate excelentă și permite etanșarea completă a canalului radicular, prevenind pătrunderea bacteriilor și reinfecția.
 2. Biocompatibilitate: Pro Root MTA este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu provoacă iritații sau reacții inflamatorii în țesuturi. Acest lucru este important pentru asigurarea unei vindecări optime și menținerea țesuturilor sănătoase.
 3. Stimularea regenerării țesutului: Unul dintre principalele avantaje ale Pro Root MTA este capacitatea sa de a stimula regenerarea țesutului. Promovează creșterea de noi celule și formarea țesutului osos, ceea ce este deosebit de important în tratamentul canalelor radiculare deteriorate sau inflamate.
 4. Durabilitate și rezistență: Pro Root MTA are  rezistență și durabilitate ridicate, asigurând longevitatea obturației canalului radicular. Acest lucru ajută la evitarea procedurilor suplimentare și oferă succes pe termen lung în tratament.
Materiale pentru Restaurarea Dintelui - Hibride și Nanocompozite

Hibrizii și nanocompozitele sunt materiale moderne utilizate pentru restaurarea țesutului dentar și crearea unui aspect natural al dinților. Ele se caracterizează prin rezistență ridicată, durabilitate și atractivitate estetică.

Compozitele hibride combină avantajele materialelor compozite și a celor din sticlă ceramică. Ele au o aderență excelentă la țesutul dentar, permițând o restaurare puternică și fiabilă. Compozitele hibride au, de asemenea, un grad ridicat de polisabilitate, obținându-se astfel un luciu natural și o nuanță a dinților.

Nanocompozitele sunt materiale în care particulele de umplutură au dimensiuni nano. Acest lucru permite obținerea unei rezistențe ridicate și a durabilității în restaurare. Nanocompozitele au, de asemenea, o valoare estetică ridicată și pot fi nuanțate în mod precis pentru a se potrivi cu culoarea naturală a dinților, rezultând un aspect neted al dinților restaurați.

Renew-OSS

Renew-Oss este un produs inovator, pe care îl utilizăm în clinica noastră dentară, pentru regenerarea țesutului osos. Este un material sintetic dezvoltat cu ajutorul tehnologiilor avansate, care ajută la restaurarea și întărirea oaselor în zonele în care s-a produs pierdere sau deteriorare.

Avantajele Renew-Oss includ:

 1. Compatibilitate completă: Renew-Oss este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine acceptat de organism și nu provoacă reacții alergice sau respingere.
 2. Sprijin pentru regenerarea țesutului osos: Renew-Oss stimulează procesele naturale de regenerare a țesutului osos, promovând formarea de celule noi și întărirea oaselor existente.
 3. Ușurința aplicării: Renew-Oss se adaptează ușor la forma și dimensiunea defectului osos, oferind comoditate și precizie în timpul utilizării.
 4. Eficiență dovedită: Renew-Oss a fost supus unor numeroase studii clinice și și-a demonstrat eficacitatea în regenerarea țesutului osos.
A-PRF & IPRF

A-PRF (Fibrină Avansată Bogată în Plachete) și I-PRF (Fibrină Avansată Bogată în Plachete Injectabilă) sunt tehnologii avansate în stomatologie, care utilizează resursele regenerative proprii ale pacientului pentru accelerarea vindecării și stimularea regenerării țesuturilor.

Avantajele tehnologiilor A-PRF și I-PRF:

 1. Restaurare naturală: A-PRF și I-PRF utilizează resursele proprii ale organismului pacientului, promovând vindecarea naturală și mai eficientă.
 2. Vindecare accelerată: Datorită concentrației ridicate de factori de creștere, A-PRF și I-PRF stimulează activarea celulelor și vindecarea accelerată a țesuturilor.
 3. Risc minim de complicații: Deoarece A-PRF și I-PRF sunt obținute din propriul sânge al pacientului, riscul apariției reacțiilor alergice sau a respingerii este minim.
 4. Îmbunătățirea eficacității tratamentului: Aplicarea tehnologiilor A-PRF și I-PRF poate îmbunătăți rezultatele tratamentului stomatologic, accelerează vindecarea rănilor, reduce riscul complicațiilor și oferă efecte pozitive de lungă durată.
Previous slide
Next slide