Рейтинг@Mail.ru
Pentru a menține dinții sănătoși vezi stomatologu dumneavoastră la fiecare 6 luni.

Viziografie Chisinau (Moldova) - CviaDent.md

 
Визиограф În clinica CviaDent funcţionează cabinetul de radioviziografie.Acesta oferă posibilităţi suplimentare pentru un diagnostic exact în timpul tratamentului.
 
   Ce este radioviziografie şi cu ce se deosebeşte aceasta de o radiografie obişnuită?
 
   Aparatul de radioviziografie este un aparat care permite realizarea radiografiilor dentare nu pe o peliculă simplă dar printr-un transmiţător special care instantaneu transferă imaginea pe calculator .

  КлиникаTransmiţătorul se aplică pe dintele care trebuie examinat şi prin intermediul aparatului radiologic se efectuează imaginea digitală,care se transeră imediat pe monitorul calculatorului.

  Folosirea aparatului radioviziografic permite reducerea semnificativă a timpului de expunere,respectiv scăderea dozei de iradiere primite de pacient. La realizarea radiografiei dentare cu aparatul Rontgen, doza este egală cu 2.5-3.0 m3v, viziograful permite reducerea ei pînă la 0.2 m3v.Dacă este necesar să fie făcute 10 radiografii într-o şedinţă,aceasta ar echivala cu doza iradierii dată de o singură radiografie dentară făcută de aparatul Rontgen. Folosind metoda examinării viziografice pot fi realizate radigrafii ale unuia sau mai multor dinţi intr-o vizită.


ВизиографViteza înaltă de obţinere radiografiei,posibilitatea păstrării imaginilor în memoria calculatorului,evidenţei arhivei imaginilor, păstrării imaginilor în fişa pacientului,căutarea rapidă a imaginilor anterioare, transmiterea prin reţeaua de calculatoare sunt alte avantaje oferite de viziograf.Toate acestea fac utilizarea aparatului viziografic indispensabil,îmbunătăţesc calitatea abordării în procesul organizării tratamentului.