Рейтинг@Mail.ru
Pentru a menține dinții sănătoși vezi stomatologu dumneavoastră la fiecare 6 luni.

Curatarea dintilor Chisinau (Moldova) - CviaDent.md

Гигиена Igiena bucala serveste ca scop prifilactic si ca mijloc de cultura personala. Astazi nimeni nu-si vede existenta fara perie si pasta dentara care impedica aparitia cariei si mirosului neplacut din cavitatea bucala.

Igiena facuta la domiciliu nu este in deajuns, pentru mentinerea sanatatii e necesar de efectuat igienizarea profesionala care intruchipeaza:

1 Controlul profilactic

2 Inlaturarea depunerilor dentare care nu pot fi inlaturate cu un simplu periaj la domiciliu

3 Familerizarea cu regulile si tehnica efectuarii unui periaj corect.

ГигиенаIgiena profеsionala in Moldova devine din ce in ce o metoda profilactica mai des practicata.La vizita in clinica CviaDent se vor demonstra regulile efectuari periajului. In acest scop vor fi propuse vizionarea vederilor video, adaugator medicul va explica ce tip de perie , pasta dentara, ape de gura se atribuie individual D-stra. Se vor da recomandari care vor preintimpina formarea tartrului dentar, a cariei si o bolii parodontale.

Initial de orice manipulare stomatologica recomandam efectuarea igienizarea profisionala. Utilizind camera intraorala medicul demonstreaza pacientului explicindui totodata starea danturii si a mucoaselor, necesitatea tratamentului si tipul acestuia.

Daca sint depuneri dentare dure ele vor fi inlaturate cu un aparat care functioneaza pe baza de unde ultrasunet, care sint absolut inofensive pentru organizm si tesuturi dentare.

In cazul depunerilor moi , ele se vor inlatura cu aparatul Air-Flow, deseori se incurca procedura de inlaturare a depunerilor cu Air-Flow cu una de albire, ce nu este corect. In cazul albirei preventiv se efectueaza obligator Air-Flow.

Гигиена Cu scop profilatic, pentru preintimpinarea cariei, la copie se efectueaza ermetizarea fisurilor, fisurile sint niste adincituri in smaltul dintilor. Primar se fectueaza curatarea suprafetelor dentare cu ajutolur pastelor speciale si se prelucreaza cu solutii. Dupa prelucrarea minutioasa a suprafetelor se face ermetizarea cu material care contine Fluor si are priza foto( fotopolimerizabil). Procedura este foarte bine tolerata de copii , deoarece nu se utilizeaza instrumente rotative(turbina, piesa mecanica) creind un confort psihologic.

Factorii igienei nasatisfacatoare efectuate la domiciliu:

-timpul scurt de periaj, e necesar de minim 3 min;

-miscari incorecte de periaj care matura toate resturile in spatiile interdentare;

-nu se utilizeaza alte mjloace de igiena( flosele, instrumentar pentru curatirea limbii), ape de gura;

-insufienta miscarilor pe o suprafata dentara.